Dirk Toes clubkampioen OldStars

Woensdag 28 juni werden in de Rodenburghal in Leek voor het eerst de clubkampioenschappen tafeltennis voor Old Stars georganiseerd. Met een mooie mengeling van fanatiek pingpongen en relaxed een bakkie koffie drinken werden in goede harmonie de wedstrijden gespeeld. Hoogtepunt was zeker dat de 91-jarige Piet Kuizenga na een 1-1 stand niet direct de beslissende game ging spelen maar eerst een bakje koffie ging drinken, de tegenstander verbijsterd achterlatend. Deze tactische troef leverde helaas niet het gewenste effect op, maar de koffie smaakte heerlijk. Henk Hofman en Peter Vestering speelden de spannendste pot met bijzonder lange rally’s en een 12-10 overwinning voor Henk in de beslissende game.

Na de poulefase bleven vier kanshebbers over. Bert Schutte bleef ongeslagen en versloeg in de kruisfinale Gronings Old Star-Kampioen Henk Roelenga. Relatieve nieuwkomer Dirk Toes versloeg in de andere kruisfinale de verrassend sterk spelende Jaap Datema. Henk pakte met overtuiging de derde plek door Jaap goed onder druk te zetten.

De technisch begaafde Bert Schutte en de fanatieke pressie-speler Dirk Toes maakten er, met alle Old Stars als publiek, een spannende wedstrijd van. In de beslissende game had Dirk de sterkste zenuwen. Daarmee werd Dirk Toes de eerste Old Star-clubkampioen van ttv Talero en won Bert Schutte de zilveren medaille.

De prijswinnaars kunnen tot de zomervakantie nog een paar weken nagenieten op de woensdagochtenden vanaf tien uur ’s ochtends in de Rodenburghal. Kom gerust een balletje meeslaan en een bakkie koffie drinken met Piet en de rest! De Talero OldStars nog door tot halverwege juli.