Onze vereniging

Talero 

Talero staat voor Tafeltennis in Leek en Roden en is de tafeltennisvereniging voor  Leek, Roden en wijde omgeving! Wij zijn de enige tafeltennisvereniging in de gemeentes Westerkwartier en Noordenveld. De naam Talero is in 2020 ontstaan; voorheen was onze naam Rotak. We zijn een middelgrote tafeltennisvereniging en bestaan al meer dan 30 jaar. We hebben de intentie om te groeien tot een grote vereniging. Gezelligheid staat bij ons voorop! Sinds de oprichting van Rotak hebben we gespeeld in gymzaal De Klimop in Roden, en in De Topsporthal in Leek. Tegenwoordig spelen wij in de Rodenburghal in Leek.

Onze flyer

Onze speeltijden (uitgezonderd de schoolvakanties):

Dinsdag: Jeugdtraining: 19.00 – 20.15 uur. Senioren: 20.15 – 22.00 uur.

Woensdag: OldStars 55+ van 10.00 tot 11.30 uur.

Donderdag: jeugd en senioren vrij spelen: 19.00 – 22.00 uur.

Tafeltennis

Tafeltennis is een gezonde sport voor iedereen, jong en oud, die op ieder niveau met veel plezier beoefend kan worden! Er kan recreatief worden gespeeld en op competitieniveau. Het is een individuele sport, maar wel met de gezelligheid van een teamsport. Het is heerlijk om met medesporters een paar uur te gaan “pingpongen” en even de dagelijkse beslommeringen van je af te spelen!

Onze sport is bij uitstek geschikt om fit te worden, te zijn en te blijven. Na een uurtje tafeltennis zijn zo ongeveer alle spieren in het lichaam aan het werk gezet. Bovendien is er weinig kans op blessures. Tafeltennis is zeer gevarieerd omdat je allerlei technieken zoals topspin, backspin, contraservice en smash kan toepassen. Het is de snelste balsport ter wereld waarbij ook nog je hersenen aan de bak moeten. Het is een sport waarbij je met concentratie, snelheid, beweging en tactiek je tegenstander te slim af probeert te zijn.

Clubshirt

Ons clubshirt is van Muta Sport Leeuwarden. Dit is voor leden te verkrijgen bij Jan Dijkstra voor de inkoopprijs: € 33,50. Uitstraling van onze vereniging vinden wij belangrijk. Voor competitiespelers is spelen in dit shirt daarom verplicht.