Onze vereniging

Talero 

In december hebben wij een naamsverandering ondergaan. Rotak gaat verder onder de naam Talero. Talero staat voor Tafeltennis in Leek en Roden en is de tafeltennisvereniging voor  Leek, Roden en wijde omgeving! We zijn een kleine vereniging en bestaan al meer dan 30 jaar. We hebben de intentie om te groeien tot een middelgrote vereniging. Gezelligheid staat bij ons voorop! Sinds de oprichting van Rotak hebben we gespeeld in gymzaal De Klimop in Roden, en in De Topsporthal in Leek.

Tegenwoordig spelen wij in de Rodenburghal in Leek. Onze speelavond is de dinsdag. Jeugdtraining is van 19.00 tot 20.15 uur. Senioren spelen van 20.15 tot 22.00 uur.

Tafeltennis

Tafeltennis is een gezonde sport voor iedereen, jong en oud, die op ieder niveau met veel plezier beoefend kan worden! Er kan recreatief worden gespeeld en op competitieniveau. Het is een individuele sport, maar wel met de gezelligheid van een teamsport. Het is heerlijk om met medesporters een paar uur te gaan “pingpongen” en even de dagelijkse beslommeringen van je af te spelen!

Onze sport is bij uitstek geschikt om fit te worden, te zijn en te blijven. Na een uurtje tafeltennis zijn zo ongeveer alle spieren in het lichaam aan het werk gezet. Bovendien is er weinig kans op blessures. Tafeltennis is zeer gevarieerd omdat je allerlei technieken zoals topspin, backspin, contraservice en smash kan toepassen. Het is de snelste balsport ter wereld waarbij ook nog je hersenen aan de bak moeten. Het is een sport waarbij je met concentratie, snelheid, beweging en tactiek je tegenstander te slim af probeert te zijn.