Samenwerking Talero met Autisport

De afgelopen maand is TALERO gestart met ‘tafeltennis voor kinderen met autisme’.

Stichting Autisport Leek heeft pupillen in contact gebracht met tafeltennis via Talero. Na drie ‘proeflessen’, die met veel enthousiasme door Frank werden verzorgd, en op de achtergrond een professionele hulpverlener van Ambulante Hulpverlening, is de eerste definitieve aanmelding een feit.

Stichting Autisport Leek en TALERO werken samen omdat TALERO toegankelijk wil zijn voor iedereen. Mensen die autisme hebben passen dus heel goed bij onze visie!

Soms is het -vanuit autisme- nodig dat je enige begeleiding goed kunt gebruiken om in balans te blijven. Mensen met autisme hebben hier soms externe hulp voor nodig om te leren omgaan met hun emoties. De hulpverlening wordt hiervoor ingezet. Het mooie van deze samenwerking met de stichting is dat wij (alle leden van Talero) vrij zijn om hulpverleners informatie te vragen over autisme. Wanneer je uitleg wilt hebben over autisme, hoe dat werkt, of wat je het beste kunt zeggen of juist niet… Je mag alles vragen. Op dinsdagavond is er tijdens de jeugdtraining een hulpverlener aanwezig. Hij zal zich richten op de kinderen, maar voor en na de training is er ruimte om vragen te stellen.

Voor nu, alle (toekomstige) nieuwe leden die vanuit deze samenwerking bij ons komen tafeltennissen. Jullie zijn van harte welkom, we wensen jullie veel tafeltennisplezier!

Hieronder twee linkjes van de organisaties die betrokken zijn bij deze samenwerking.

www.autisportleek.nl

www.ahg-begeleiding.nl