Meerdere Gronings kampioenen bij Talero!

Tafeltennisvereniging Talero nam afgelopen zaterdag met 10 spelers deel aan de Groninger Kampioenschappen tafeltennis in Vries. En met wisselend succes.

Marcel Rikhof kampioen bij de OldStars

Maar liefst vijf deelnemers vertegenwoordigden de tafeltennisvereniging uit Leek bij de OldStars. Stella Woldendorp en Kees Schimmel wonnen beiden drie partijen in de poule. Helaas bleek dit net niet genoeg om de volgende ronde te halen. Frans Breetveld ging wel door naar de volgende rondes. Hij verloor helaas nipt de strijd om het brons van Jan Beenen van ttv Vries en werd hiermee zeer verdienstelijk vierde. De finale ging tussen Gerrie Venema en Marcel Rikhof, beiden van ttv Talero. Zij lieten met vele prachtige rally’s zien dat ze uitstekend kunnen tafeltennissen. Na een slopende partij wist Marcel de finale te winnen. Hiermee werd hij ongeslagen zeer verdiend de nieuwe Groninger kampioen bij de OldStars.

Tevens mocht hij namens Talero de OldStars wisselbeker (formaat Champions League) voor de beste vereniging in ontvangst nemen.

Mathijs Vening en Ruben Talen kampioen dubbel jeugd

Vier spelers van Talero deden mee met het jeugdtoernooi. Leon Teeninga had het zwaar in de C-klasse, maar wist toch een partij winnend af te sluiten. Daniël Gombert had het in de B-klasse nog zwaarder en wist helaas niet tot winst te komen. Mathijs Vening had in de B-klasse meer succes. Hij wist de finale te bereiken maar verloor deze van Aaron de Leeuw van Argus helaas met het minimale verschil van twee punten in de vijfde game. Dit leverde hem de zilveren medaille op. Ruben Talen had het moeilijk in de hoogste A-klasse maar wist toch een partij knap te winnen van Aafke Greydanus van Argus. In het dubbelspel samen met Mathijs had Ruben meer succes. Zij wisten ongeslagen de finale te bereiken en deze vervolgens knap te winnen. Hiermee werden zij de, toch wel enigszins verrassende, Groninger kampioenen! De beker voor de beste jeugdvereniging van Groningen ging naar GTTC uit Groningen.

G-Unified

Zaterdag was ook het toernooi van de G-spelers. Bij het G-Unified toernooi vormen een speler met en een speler zonder een verstandelijke beperking een dubbel. Het doel hiervan is een écht inclusieve sportcultuur, waar G-sporters en andere sporters samen sporten.

In dit dubbeltoernooi speelde Jan Dijkstra van ttv Talero samen met Dave Brontsema van ttv De Brug. Gezelligheid stond voorop en dat is gelukt! Vol trots ontvingen alle spelers na afloop hun verdiende medaille.