Talero wint verenigingsbeker Groninger Kampioenschappen!

Met zes jeugdleden en drie old stars was ttv talero reeds bij het inspelen goed zichtbaar door heel Sporthal De Kamp in Vries. De Groninger Kampioenschappen werden officieel geopend door de wethouder door een balletje te slaan met de oudste deelnemer, de bijna 91-jarige Piet Kuizenga van Talero.  Daarna startten in alle categorieën de wedstrijden en bleven onze nieuwe blauwe clubtenues tot aan de prijsuitreiking zichtbaar. Voor het eerst deden ook Old Stars van diverse Groningse verenigingen mee. Voor Talero deden naast Piet ook Kees Schimmel en Peter Vestering mee. Veel leuke en spannende partijen leverde uiteindelijk een knappe tweede prijs op voor Kees Schimmel.

Bij de jeugd werd gestart met de dubbels. In de C-klasse wonnen Ruben talen en Erkan Bali de eerste prijs ondanks dat ze nog nauwelijks samen gedubbeld hadden. 

In de enkelklasse deed Alexander Nesterenko mee in de hoogste categorie en liet met een knappe derde prijs zien toe te zijn aan de stap naar het landelijk niveau. Erkan Bali was ingedeeld in de B-klasse en groeide boven zichzelf uit door de finale te halen en onderweg sterke tegenstanders te verslaan. Met een tweede prijs leverde hij een zeer knappe prestatie.

In de C-klasse speelden Hanne Hobbelen en Tijn Huizingh goede wedstrijden maar gingen strijdend ten onder. Ruben Talen en Mathijs Vening  overleefden de poulefase en troffen elkaar in de halve finale.  Ruben won deze spannende wedstrijd en verloor in de finale net als in de poule in een spannende vijfsetter van Ruben Schoo. Maar Ruben kon trots zijn op de tweede plek en wederom een beker. Mathijs won met overtuiging de strijd om de derde plek en kwam ook op het podium terecht.

Door al deze goede resultaten gebeurde iets wat we totaal niet zagen aankomen als relatief kleine vereniging: we wonnen de verenigingsbeker en mogen ons dit jaar de beste jeugdvereniging van Groningen noemen. Knap voor een vereniging die 7 jaar geleden nog helemaal geen jeugd had. Tafeltennisvereniging Talero is met recht een club voor jong en oud!